За нас

Искате вкъщи да е топло и уютно без скъпите парно и ток?

Открийте печките на HUNTER STOVES Ltd. Можете да изберете точната печка за вашия дом.

Тук печките са мощност от 3 до 22 KW – просто намерете, каквото ви трябва.

В сайта има калкулатор, с който ще направите най-добрия за вас избор. Има огромно разнообразие от възможности, с които да направите свои собствен индивидуален модел. 

Изберете дали да е плоска, с нисък или висок купол. Дали да е с еднокрила или с двукрила врата. Колко от огъня искате да виждате – целия или само играта на пламъка в традиционния английски стил с декоративна решетка. Можете да изберете дори цвета, който най-много подхожда на стила и дома ви – “полунощ” (черен мат), „горско зелено” (едва доловимо зелено с метален нюанс), и „облачно синьо”(сиво-синьо с метален нюанс). Имате и още една възможност за избор – печката може да е едностранна или двустранна – така можете да виждате огъня от една или две страни на стаята. И още – може да избирате дали да е с водна риза или без водна риза.

Външният вид на печките на HUNTER STOVES Ltd. е важен, но не е всичко, заради които хората ги предпочитат!
Печките обединяват най-съвременните инженерни постижения. Достигат Коефициент на полезно действие от 75% при горенето на дърва. Свободното им стоене позволява по-пълното отдаване на топлина, което ги прави много по-ефективни от камините. Системите Clean Burn и Triple Burn управляват подаването на въздух така, че печките да изгорят максимално количество гориво. Ето как става това: Три потока въздух се насочват в печката. Първият въздушен поток влиза под горивото, вторият минава пред стъклото на вратата, а третият – зад горивото. Топлият въздух подсилва горенето, горивото изгаря по-пълно, давайки по-висока температура в стаята и по-малко емисии в атмосферата.

Технологията „Тройно изгаряне” (Triple Burn) насочва въздуха винаги към правилното място. Ако горите дърва, затворете скарите. Въздухът отгоре, насочен към сърцето на огъня, позволява оптимално изгаряне. За бездимно гориво отворете решетките и пуснете въздуха да нахлуе под леглото на огъня. Това дава най-доброто изгаряне на това гориво.
Въздухът, който минава между огъня и стъклото е важен, защото предпазва стъклото чисто от нагари. Така си спестявате усилието да чистите често стъклото.

Системата Cool Touch е проектирана така, че почистването на пепелта да не е свързано с горенето. Печката ви може да гори, докато я чистите. А по-големите модели могат да поддържат тлеене до 12 часа, с което на практика не се налага ново запалване – само подавате въздух и добавяте гориво. А за да бъде удоволствието пълно – на стъклото не се отлагат сажди и имате постоянна видимост към огъня.

А сме толкова добри, защото правим печки вече повече от 160 години.

icon